Invitation to the INCREASE Final ConferenceINCREASE Final Conference in Graz, AT

Date and time
Final Conference | 27 SEP 2017, 9:30 am to 5 pm (Arrival: 8:30 am)

Venue
Steiermarkhof | Krottendorferstraße 81, 8052 Graz, Austria

Participants
Approx. 140 persons.

Conferința

La 27 septembrie 2017, conferința finală a proiectului INCREASE cofinanțat în cadrul programului Erasmus + a avut loc la centrul de conferințe Steiermarkhof din Graz, Austria. La fel ca și proiectul în sine, conferința sa axat pe dezvoltarea competențelor interdisciplinare ale angajaților în casele rezidențiale de îngrijire a tinerilor. În special, au fost introduse în proiectul INCREASE, în general, și în special realizările proiectului, în special paedagogii sociali, asistenții sociali, psihologii și voluntarii care lucrează cu tineri în case rezidențiale. Acestea au inclus Studiul de cercetare INCREASE, Curriculumul de formare INCREASE și documentul de politică INCREASE, toate acestea fiind prezentate de partenerii proiectului. (Download PRESENTATION IO1 & IO2 and PRESENTATION IO3.)
Cei care lucrează cu tinerii nu numai că au nevoie de un fundal socio-pedagogic; de asemenea, trebuie să știe despre interfețele dintre serviciile medicale, programele de abuz de droguri și alte servicii de asistență. Educația și formarea actuală nu acoperă însă în mod suficient acest domeniu de cooperare, și aici se situează proiectul INCREASE. Unul dintre obiectivele sale principale a fost dezvoltarea unui program inovator de formare care să ofere lucrătorilor de tineret cunoștințele necesare pentru a interacționa cu alții discipline în situații complexe care apar în fiecare zi.
Importanța acestui subiect a fost, de asemenea, subliniată de către prof. Dr. Ute Ziegenhain, șeful secțiunii de pedagogie, ajutor pentru tineri, cercetare atașament și psiho-patologie de dezvoltare la Spitalul Universitar din Ulm, Germania. În discursul său, Prof. Ziegenhain a vorbit despre șansele și obstacolele în calea cooperării și rețelei interdisciplinare. (Urmați acest LINK pentru a vedea înregistrarea discursului Prof. Ziegenhain.)
Atelierele au oferit posibilitatea de a face schimb de perspective cu experți din diverse domenii. Participanții au discutat teme ce se înscriu în anamneză / diagnosticare și atașament la sistemele de echipă / cooperare și de îngrijire / suport.

Aproximativ 140 de participanți au luat parte la conferință. Toate rezultatele proiectului (rezultate intelectuale) pot fi descărcate de pe acest site al proiectului. (Download FLIPS.)