Invitation to the INCREASE Final ConferenceINCREASE Final Conference in Graz, AT

Date and time
Final Conference | 27 SEP 2017, 9:30 am to 5 pm (Arrival: 8:30 am)

Venue
Steiermarkhof | Krottendorferstraße 81, 8052 Graz, Austria

Participants
Approx. 140 persons.

A konferencia

2017. szeptember 27-én az Erasmus + társfinanszírozású INCREASE projekt végső konferenciája az osztrák Graz-i Steiermarkhof konferenciaközpontban zajlott. A projekthez hasonlóan a konferencia a lakossági ifjúsági otthonokban dolgozó alkalmazottak interdiszciplináris kompetenciáinak fejlesztésére összpontosított. Különösen az INCREASE projekthez és különösen a projekt eredményeihez kerültek bevezetésre a szociális otthonok, a szociális munkások, a pszichológusok és a fiatalokat foglalkoztató önkéntesek a lakóépületekben. Ez magában foglalta az INCREASE kutatási tanulmányt, az INCREASE képzési tananyagot és az INCREASE szakpolitikai dokumentumot, amelyek mindegyikét a projektpartnerek mutatták be. (Download PRESENTATION IO1 & IO2 and PRESENTATION IO3.)
Azok, akik a fiatalokkal dolgoznak, nemcsak társadalmi-pedagógiai hátteret igényelnek; tudniuk kell továbbá az orvosi szolgáltatások, a kábítószer-fogyasztási programok és egyéb támogató szolgáltatások közötti kapcsolódási pontokról is. A jelenlegi oktatás és képzés azonban nem fedezi eléggé az együttműködésnek ezt a területét, és ez az, ahol az INCREASE projekt beindul. Az egyik fő cél egy olyan innovatív képzési program kidolgozása volt, amely lehetővé teszi a fiatalok számára, minden nap komplex helyzetekben.
E téma fontosságát Dr. Ute Ziegenhain, a Paedagógiai Osztály, Ifjúsági Segítség, Attachment Research és Fejlődő Pszicho-Pathológia szakosodott professzora az Ulm-i Egyetemi Kórházban folytatta. Beszédében Prof. Ziegenhain beszélt az interdiszciplináris együttműködés és a hálózatépítés esélyeiről és akadályairól. (Kövesse ezt a LINK-ot, hogy megtekinthesse Prof. Ziegenhain beszédét.)
A workshopok lehetőséget nyújtottak arra, hogy a perspektívákat különböző területeken dolgozó szakemberekkel kicseréljék. A résztvevők az anamnézisből / diagnózisról, valamint a csapat / együttműködés és ellátás / támogatási rendszerekhez való kapcsolódás témáit tárgyalták. (Download FLIPS.)

Körülbelül 140 résztvevő vett részt a konferencián. A projekt eredményei (Intellektuális kimenetek) letölthetők a projekt honlapjáról.