Το πρόγραμμα INCREASE εστιάζει στην τρέχουσα κατάσταση με τις απορρέουσες ανάγκες και δυνατότητες εξέλιξης της φιλοξενίας και φροντίδας νέων από φορείς παροχής βοήθειας σε παιδιά, νέους και άτομα με αναπηρία.

Βασιζόμενοι σε μια ανάλυση αναγκών του προσωπικού των κέντρων φιλοξενίας και των διαφόρων συνεργατών, οι εταίροι θα αναπτύξουν ένα πρόγραμμα κατάρτισης (συμπεριλαμβανομένου του επιμορφωτικού υλικού) για εκείνους που υποστηρίζουν τους νέους στα κέντρα φιλοξενίας και φροντίδας νέων και θα παρέχουν γραπτές συστάσεις στους φορείς λήψης (πολιτικών) αποφάσεων.

Μια διεθνής διάσκεψη στο Γκρατζ της Αυστρίας, για την παρουσίαση και τη συζήτηση των αποτελεσμάτων του προγράμματος θα κλείσει το διετές πρόγραμμα Erasmus+.

 

Εταίροι προγράμματος
Αυστρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο (για περισσότερα δείτε εδώ)

Περίοδος προγράμματος
Σεπτέμβριος 2015 - Σεπτέμβριος 2017

Συντονιστής προγράμματος
Jugend am Werk Steiermark GmbH
Κα. Regina Enzenhofer
Τηλέφωνο: +43 50 7900 3200
Κινητό: +43 664 80006 4022
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Projekt-Logo INCREASE

 

Το πρόγραμμα INCREASE υποστηρίζεται από το αποκαλούμενο πρόγραμμα Στρατηγικές Συμπράξεις, το οποίο εστιάζει στην καινοτομία και τη διατομεακή συνεργασία στον τομέα της νεολαίας και της εκπαίδευσης.